Case: procesoptimalisatie transportbedrijf

Soms is een werkproces zo “normaal” geworden dat het bedrijf of de medewerkers nog niet meer opvalt hoe inefficiënt het proces eigenlijk is. Voor een transportbedrijf in Landgraaf heeft InfoWise een analyse gemaakt van de werkwijze bij het opstellen van een offerte voor een vracht. Welke mensen zijn bij het proces betrokken, welke systemen worden geraadpleegd, welke informatie is er nodig om een goede prijs te maken?

In overleg met de opdrachtgever is vervolgens gekozen voor het maken van een intelligent rekenblad in Excel. Dit rekenblad haalt op een aantal plekken informatie op en rekent vervolgens met de ingevulde variabelen precies uit wat de offerteprijs moet zijn. Men kan variëren in de gewenste marge en is hiermee dus uitermate flexibel. Als extra mogelijkheid is een professioneel ogende offerte aan het rekenblad toegevoegd. Hierin wordt de prijs automatisch ingevuld en kan de offerte naar de klant verstuurd worden.

Wat heeft deze verbeterslag voor deze klant opgeleverd?
In de oude situatie was een medewerker 25 minuten bezig met 1 offerte. Met het nieuwe rekenblad is deze tijd gereduceerd naar 10 minuten. Het bedrijf maakt gemiddeld 100 van zulke offertes per maand, waardoor er met deze aanpassing zo’n 1500 minuten (25 uur) per maand bespaard worden.

Heb jij een proces in je bedrijf dat veel tijd kost en zou je graag eens laten bekijken of dat niet efficiënter kan? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan zelf een afspraak voor een kennismaking in!

Niets is belangrijker voor een succesvolle samenwerking dan een menselijke klik. Daarom maken wij graag tijd voor een persoonlijke kennismaking.

Dat kan online via Teams, of bij u op kantoor. U kunt zelf een afspraak inplannen op een moment dat u schikt.

Vindt u geen geschikt moment in onze agenda, stuur dan even een email met uw gegevens naar info@infowise.nl.
Laden...
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur ons uw gegevens, we nemen graag contact met u op.